Estampació Vinil

Estampació en vinil

Com funciona?
El vinil és un material que es presenta en bobines de diferents colors. Escollim el color més adequat i tallem la imatge amb un plotter. Si l’estampació és de diversos colors, retallem cada color per separat i després de treure les parts que ens interessen, es planxa color per color per composar el disseny. Per aquest motiu, la quantitat de colors suposarà un augment en el preu. En el següent apartat, podràs veure quin són els colors de vinil de què disposem per a estampar la teva samarreta.

En l’estampació en vinil, el més important és que la imatge estigui formada per colors plans. No valen degradats ni transparències, necessitem masses de color ben definida per poder tallar.

paso1-2

paso2

paso3

Pas 1: Tria la imatge original que vulguis en la teva samarreta

Pas 2: Nosaltres convertim la teva imatge a colors plans

Pas 3: I aqui tenim el resultat final amb estampat en 3 colors

En cas que la imatge que vulgueu estampar en vinil sigui una fotografia, el procés a fer seria el mateix, i el resultat aproximadament el que veieu a la imatge. Com les imatges en jpg (píxels) s’han de convertir a imatges vectorials (línies) necessitem que siguin d’alta resolució.

Che samarreta

Podem fer imatges amb més d’un color, sempre i quan estiguin ben delimitats. Es recomana no fer servir més de dos colors si van encaixats entre ells. En canvi podem fer servir els que volguem si van per separat. Per exemple, si estampem la paraula IDEA, podem posar una lletra de cada color si volem. Això, però, implica un augment en el preu, recordem que cada color es retalla i planxa per separat.

Marcianitus

TEXTOS
Si la imatge té textos és important adjuntar l’arxiu de la font/tipografia, en cas que envieu l’arxiu d’imatge en JPG. Si és vectorial, cal traçar la lletra (convertir-ho a curves) i enviar-ho en EPS.